Ted Gärdestad, enstegsfasad och minnen från förr

Hade en trevlig konversation med en av mina polare häromdagen. Vi pratade om allt från Ted Gärdestad till fasadputsning. Tydligen hade hans grabbs klass tänkt samla in pengar till klassen, för att kunna åka på skolresa. Klassen ska tydligen hjälpa till med att putsa på enstegsfasad. Då resan kostar en hel del, så varje elev putsa minst 20 fasader vardera, och kommer således få pengar för varje utfört arbete som görs.

Att vi började prata om skolresan och sommarhalvåret var för att polaren berättade att han hade varit och sett Ted – För kärlekens skull, filmen om Ted Gärdestads liv och karriär. Då filmen delvis handlar om Ted Gärdestads musik, kom diskussionen in på just dessa. En av Ted Gärdestads största låtar är Sol vind och vatten, som tillsammans med Gyllene tiders Sommartider nästan personifierar sommaren och den känsla man har runt den årstiden.

Minns att farsan hade Ted Gärdestad på vinyl när jag var ung. Har för mig att det var en singel, Oh, vilken härlig da’ närmare bestämt. Minns hur jag fascinerat satt och stirrade på skivan medan den snurrade i vinylspelaren, ibland var jag dum och ändrade farten på spelaren, så att Teds röst blev långsammare och snabbare. Att jag lekte med den funktionen var inte uppskattat, och var nog därför farsan till slut ställde vinylspelaren i garderoben.