Med kameraövervakning kan jag se när brevbäraren dyker upp

Idag blir det träning på gymmet. Har haft ett träningsuppehåll i över 4 månader och börjar känna mig lite klen. Kommer starta upp med träningen utifrån ett träningsschema jag komponerade igår. Upplägget är att jag startar med 10 minuter cykling på gymmet. Därefter blir det stretching av ben och armar. Sedan kommer jag lyfta skivstång 3 set med 50 kilos belastning. Efter skivstången blir det benböj i 3 set. Magen tränar jag därefter i en maskin under 5 minuter. Träningspasset avslutas med 10 burpees och 5 minuter stretching. När jag tränat klart ska jag käka en god lunch på restaurangen som ligger utanför gymmet. Idag har de fläsk och pannkaka på menyn.

Under dagen kommer det ett paket från PostNord hem till mitt hus. Jag kommer inte vara hemma men har en smart lösning för dessa situationer. Vid entrén till huset finns kameraövervakning. När brevbäraren dyker upp och ringer på dörren går ett sms till mig och jag kan koppla upp mig mot kameran samt tala med besökaren. Älskar denna lösning när jag får paketleveranser och inte kan vara på plats. Kameraövervakningen är en tilläggstjänst till mitt larm jag har på tomten. Kameran är kopplad till wifi i huset. Jag har även två kameror inne i huset. Dessa två kameror har jag mest för nöjes skull och för att hålla koll på min katt. Alltid kul att se vad han har för sig för bus på dagarna.

Om du inte vill satsa på larm eller kameraövervakning går det alltid att skaffa en hund som håller vakt hemma. En hund skrämmer potentiella tjuvar och får dem att välja ett annat hus istället för ditt.

Känns skönt att äntligen starta igång med träningen igen. Lite längre fram tänker jag börja med löpträning och kanske ställa upp i ett motionslopp. Löptränade mycket för 10 år sen och börjar bli sugen på att springa igen.